Izbira zdravnikov

 

Vse paciente obveščamo, da so ob prvem obisku pri zdravniku v Zdravstvenem domu Litija dolžni podpisati izjavo o izbiri osebnega zdravnika.
V kolikor nimate izbranega osebnega zdravnika v našem zdravstvenem domu, ne morete opraviti zdravstvene storitve, ki ni nujna ( 252.člen Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja ).

Vse paciente, ki ste opredeljeni pri:

  • Moniki Mlinar Agrež, dr. med., spec. spl. med.
  • Petri Jeretina Eržen, dr. med., spec. spl. med.
  • Tanji Zelinka, dr. med. 

in pri

  • Majdi Samastur, dr. med., spec. ped.
  • Mariji Kralj Jančar, dr. med.

obveščamo, da si lahko izberete svojega osebnega zdravnika v našem zdravstvenem domu, skladno s seznamom, objavljenim na oglasni deski pri informacijah in na spletni strani ZD Litija.

 

 

Seznam aktivnih zdravnikov v splošnih ambulantah, otroških in šolskih dispanzerjih

V skladu s Pravili obveznega zdravstvenega zavarovanja imajo vse zavarovane osebe pravico do izbire osebnega zdravnika v splošnih ambulantah, otroških in šolskih dispanzerjih. V ta namen objavlja ZZZS seznam aktivnih zdravnikov. Podatki v tabelah so informativni in prikazujejo stanje aktivnih zdravnikov na določene datume. Glede na določila splošnega dogovora podatke ZZZS objavlja 4x letno in sicer:

  • aprila; tabela bo vključevala podatke o številu opredeljenih zavarovanih oseb na dan 28.2. in stanje aktivnih zdravnikov na dan 28.2.;
  • julija; tabela bo vključevala podatke o številu opredeljenih zavarovanih oseb na dan 31.5. in stanje aktivnih zdravnikov na dan 31.5.;
  • oktobra; tabela bo vključevala podatke o številu opredeljenih zavarovanih oseb na dan 31.8. in stanje aktivnih zdravnikov na dan 31.8.;
  • januarja; tabela bo vključevala podatke o številu opredeljenih zavarovanih oseb na dan 30.11. in stanje aktivnih zdravnikov na dan 30.11.

Izvajalec oziroma zdravnik, ki ima sklenjeno pogodbo z ZZZS in izpolnjuje pogoje za izbranega zdravnika, je dolžan sprejeti vse zavarovanke, ki si ga izberejo. Odkloni jih lahko, ko doseže slovensko povprečje glavarinskih količnikov v svoji dejavnosti.

Iz predzadnje kolone v tabeli je razvidno, kateri zdravniki ne dosegajo/dosegajo zahtevan pogoj za zavrnitev izbire.

V primeru, da izvajalec oziroma zdravnik zavarovani osebi ne omogoči izbire, pa iz podatkov iz tabele izhaja, da izbire zavarovani osebi ne bi smel odkloniti, se zavarovana oseba lahko pritoži in sicer najprej na vodstvo javnega zdravstvenega zavoda, če gre za zdravnika iz javnega zavoda. V kolikor spora v okviru javnega zdravstvenega zavoda ni moč rešiti, se zavarovana oseba lahko pritoži na pristojno območno enoto ZZZS. V primeru zasebnih zdravnikov, ki imajo sklenjeno pogodbo z ZZZS, se zavarovana oseba lahko pritoži neposredno na pristojno območno enoto ZZZS.

Ob tem želimo opozoriti, da so podatki v tabeli informativni, saj izkazujejo stanje na določen dan pri izvajalcu. Podatki o aktivnih zdravnikih se lahko, posebej v zdravstvenih domovih, dnevno spreminjajo zaradi prekinitev zaposlitve, upokojitev, smrti, novih zaposlenih. Izvajalce oziroma zdravnike naprošamo, da zavarovane osebe ustrezno informirajo o razlogih za zavrnitev izbire.

 

Splošni zdravniki Stanje na dan 01.10.2020
Priimek in ime zdravnika Seštevek vseh opredeljenih Preseganje povprečja količnikov/tim v RS v dejavnosti
KOKOT SABINA 1781 DA
PAJNTAR PAVEL 472 DA
KOLŠEK MARKO 130 DA
JUTERŠEK MILOJKA 2504 DA
LIPOVŠEK KLEMEN 481 DA
KRANJEC LEON 1463 NE
JEMEC ZALAR BARBARA  716 DA
BLAŽEVIĆ IRMA 145 NE
DOBLEKAR SILVIJA 133 NE

 

Otroško šolski zdravniki    Stanje na dan 01.10.2020
     
Priimek in ime zdravnika  Seštevek vseh opredeljenih Preseganje povprečja količnikov/tim v RS v dejavnosti
PETRA CERAR 19 NE
GLAS KATARINA LUCIJA 152 NE
JEMEC ZALAR BARBARA                   1026 NE
LIPOVŠEK KLEMEN 750 DA
JERMAN MANCA 238 NE

 

Zobozdravniki    Stanje na dan 01.10.2020
     
Priimek in ime zdravnika                  Seštevek vseh opredeljenih Preseganje povprečja količnikov/tim v RS v dejavnosti
KOSTIĆ ALEKSANDAR 1.907 DA
STOILOVSKI VASILIJE 1823 NE
BOLIS GEORG 1041 NE
SLIVAR TINA        702 NE
KRŽIŠNIK EVA 1078 NE

 

Ginekologi    Stanje na dan 01.10.2020
     
Priimek in ime zdravnika  Seštevek vseh opredeljenih Preseganje povprečja količnikov/tim v RS v dejavnosti
KEŽAR JOŽEFA                               6160 DA
MIRKO JURCA 373 NE
POGAČNIK ANDREJ 0 NE

KIRAR FAZARINC IRENA

18

NE

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information